Bespaar door je smeerolie te laten analyseren

Heb je een groot wagen- en/of machinepark? Dan kost een periodieke smeerbeurt algauw enkele duizenden tot tienduizenden euro. Om er zeker van te zijn dat je de olie niet te vroeg (of te laat) laat vervangen, kun je een beroep doen op een analyselab. Zij onderzoeken het staal en kunnen je precies vertellen wanneer de olie aan vervanging toe is. Klinkt interessant? We vertellen je er hieronder nog veel meer over.

 

Strenge onderhoudsboekjes

Een nieuwe wagen? Olie verversen na 10.000 kilometer. Een landbouwmachine? Smeren na 1.000 werkuren. Een industriële machine? Een jaarlijks onderhoud …

Fabrikanten van motoren en industriële machines willen graag dat je hun producten in opperbeste staat gebruikt. Het onderhoudsboekje dicteert dan ook dat je op geregelde tijdstippen de olie moet verversen.

 

Smeerbeurt overslaan is soms mogelijk

Onderzoek heeft echter aangetoond dat motoren en machines helemaal niet zo vaak gesmeerd moeten worden. Sterker nog: door een smeerbeurt over te slaan, kun je heel wat geld uitsparen, zonder de levensduur van de machine in kwestie in gevaar te brengen.

 

Schakel een labo in …

Uiteraard moet je opletten dat de slinger niet naar de andere kant doorslaat. Te weinig de olie verversen is ook niet goed. Wil je écht zeker zijn of de olie aan vernieuwing toe is? Laat een gespecialiseerd laboratorium dan een staal analyseren. Zij zien meteen of de olie nog in goede staat is.

 

… en spaar geld uit

Als je weet dat heel wat industriële machines tot 15.000 liter olie bevatten (goed voor 20.000 à 25.000 euro), dan weet je meteen dat het wel de moeite loont om het onderzoek van enkele euro’s te laten uitvoeren.

 

Wil je meer weten over de levensduur van olie en smeervetten? Neem contact op

« Terug naar het overzicht

Belco Motor Oil © 2019  |  Website by The Online Nut Company RPR Antwerpen  |  Privacybeleid  |  Top