Zo kies je steeds de juiste smeerolie voor jouw machine of voertuig

Of het nu gaat om industriële machines of een voertuig, het is van groot belang voor de optimale werking én levensduur dat je de juiste smeerolie gebruikt. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk loopt het toch af en toe fout. Dat komt omdat er een groot aantal smeeroliën op de markt verkrijgbaar zijn, elk met hun eigen specifieke samenstelling. In dit artikel vertellen we hoe je de juiste smeerolie kiest.

Waarom is smeerolie noodzakelijk?
Elke motor of machine heeft olie of smeervetten nodig voor een optimale werking. De motor- of smeerolie zorgt ervoor dat alle onderdelen optimaal kunnen bewegen, zonder wrijving. Om de levensduur van de machine of motor te verlengen, is een regelmatige smeerbeurt met de juiste olie dus noodzakelijk.

Eén gouden regel: volg de voorschriften van de fabrikant
Eigenlijk geldt er maar één gouden regel bij het kiezen van smeerolie. Namelijk: gebruik de samenstelling die de fabrikant aanraadt. Niet de prijs of het merk is dus van belang, wel de verhouding van de bestanddelen. En die vind je ofwel in de technische fiche bij de machine of het voertuig, ofwel rechtstreeks bij de fabrikant.

Informeer je bij twijfel dus steeds eerst bij de fabrikant. Zij beschikken in de meeste gevallen over volledige smeerrapporten en kunnen je dus snel de aangewezen smeerolie voor jouw machine of voertuig geven.

Informeer je bij een smeeroliespecialist
Lukt het niet via de fabrikant? Steek dan je licht op bij een smeeroliespecialist of een verdeler. Zij hebben toegang tot een algemene databank waar alle samenstellingen per merk, machine en motortype in zijn opgenomen. Het voordeel van deze aanpak is dat je de juiste olie ook meteen kunt bestellen.

Ben je op zoek naar de juiste smeerolie voor jouw machine of voertuig? Neem contact op met Belco Motoroil en koop de juiste olie meteen aan in bulk of kleine hoeveelheden.

« Terug naar het overzicht

Belco Motor Oil © 2019  |  Website by The Online Nut Company RPR Antwerpen  |  Privacybeleid  |  Top